Waar komt het Gevoelens KWARTET vandaan?

In 2014 is mijn moeder overleden aan de gevolgen van kanker. Dit zorgde ervoor dat mijn rugzak zo vol raakte dat ik niet meer goed kon functioneren. Via psychosociaal therapeute Trijnie Tuhumena ben ik in contact gekomen met het centrum Marieke de Bruijn. In 2016 heb ik de werkweek gevolgd bij Marieke en dit is zo goed bevallen dat ik me heb ingeschreven voor de 2 jarige internalisatie cursus. Ik wilde meer weten over mijzelf; wie ben ik eigenlijk? Hoe wil ik verder en wat maakt mijn leven de moeite waard?

Tijdens de internalisatie cursus die ik in 2017-2018 volgde via Centrum Marieke de Bruijn zocht ik op een gegeven moment naar een manier om de lage zelf gevoelens, een van de rode draden van de cursus, op een leuke en makkelijke manier te onthouden. Dit was voor mij de reden om een kwartetspel over gevoelens te maken, het Gevoelens KWARTET.

Het ontwerpen van een kwartetspel

Eenmaal het kwartetspel bedacht moest het natuurlijk nog gemaakt worden. Ik zocht de functies en misvormingen van de lage zelf gevoelens bij elkaar en maakte zo het eerste prototype. Na het samenstellen van de kaarten werd het geprint en gelamineerd zodat ik een echt fysiek kwartetspel had om mee te oefenen.

Toen het kwartetspel klaar was heb ik het meegenomen om aan mijn mede cursisten te laten zien. Tot mijn verbazing was iedereen razend enthousiast en werd mij gevraagd of ik een stuk of 16 kwartetspellen kon maken.

Dit werd een onmogelijke klus, ik was dagen bezig geweest om het prototype te maken. Eenmaal thuis en bijgekomen van het enthousiasme van mijn mede cursisten bedacht ik me, dat als mijn mede cursisten mijn kwartet graag willen kopen dat het dan ook in een “echt “ kwartetspel jasje gegoten moest worden. Zo is het gevoelens KWARTET geboren.

Er volgden nog maanden van uitzoeken en ontwikkeling. Waar ga ik het laten drukken? Wat is er allemaal nodig? Hoe groot moeten de kaarten worden? Hoe wil ik het gaan verpakken? En ga zo maar door…

Nu zijn we een halfjaar verder en is het gevoelens KWARTET een officieel spel.

Gevoelens KWARTET ontwerpfase

Gevoelens KWARTET in de ontwerpfase

Het Gecoelens KWARTET

Het Gevoelens KWARTET

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jacquelien Wolberink

 

Jacquelien wolberink is de maker en bedenker van het Gevoelens KWARTET, een kwartetspel dat helpt bij het begrijpen van de natuurlijke gevoelens. Naast het volgen van de Verlies en Trauma Integratie opleiding bij het Centrum Marieke de Bruijn is ze ook vrijwilligster bij stichting achter de regenboog regio Noord. Een organisatie die zich bezighoudt met rouw- en verliesverwerking van kinderen en jongeren.